Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Redovisning önskas

Inom kort ska kommunfullmäktige i Västerås ta ställning till förslaget om nedläggning av flygplatsen. Det känns inte orimligt att styrelsen för Nya Västerås Flygplats AB samt de politiker som önskar behålla flygplatsen, redovisar öppet och ärligt hur förhandlingarna har avlöpt med Region Västmanland, Luftfartsverket, Arlanda flygplats, Försvarsmakten, MSB och dess ansvar för brandflyg, eventuella andra kommuner i regionen samt andra som det har sagts har stor nytta av flygplatsen.

Dessa myndigheter och organisationer bör i rimlighetens namn bidra till en reduktion av flygplatsens årsresultat eftersom de, enligt ovanstående politiker, har mycket stor nytta av flygplatsen. Denna redovisning är önskvärd för att skattebetalare i Västerås, som via skattsedeln betalar underskottet, klart och tydligt ska kunna ta ställning till förslaget om flygplatsens framtid.

Gunnar Barkman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare