Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Regeringens budget visar att S tappat fotfästet

Annons

Nu kommer den socialdemokratiska regeringen med stödpartier att göra kraftiga nerskärningar i statsbidraget till äldreomsorgen och yrkesutbildningarna. Samma regering som sagt att man skall avskaffa värnskatten.

Varför skall dessa äldre människor som byggt upp det här landet och alltid betalat full skatt, samt ungdomar som skall utbildas för att kunna bidra till samhället i framtiden, vara de som drabbas?

Infriar regeringen sitt löfte att avskaffa värnskatten blir vinnarna personer som har en lön på över 59 000 kronor per månad och dessutom har fått ett antal jobbskatteavdrag. Man får gärna avskaffa värnskatten, men det är obegripligt att man anser att de äldre och ungdomarna skall betala notan.

Vad jag kan minnas så var det inget parti som i valrörelsen flaggade för nerdragningar inom äldreomsorgen och yrkesutbildningen, tvärt om ville man satsa inom just dessa områden. Socialdemokraterna har uppenbarligen tappat fotfästet i den egna ideologin och gör nu allt, som tidigare var otänkbart, bara för att klamra sig fast vid makten.

Det är dags att det här skakiga regeringsbygget får testa sin legitimitet i ett nyval så snart som möjligt.

Jan Erik Axman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare