Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rektorer – dags att vakna

På mitt barns skola så har man inte gjort tillräckligt för att förhindra smittspridningen av corona. Man håller avstånd och stannar hemma vid symptom och har satt upp lappar på dörrarna att vårdnadshavare och obehöriga inte får vistas inne i lokalerna, inget mer.

Varför agerar ni inte mer än detta? Det finns massor att göra om man vill. Ni måste tänka nytt. Ni, pedagoger och elever skulle kunna använda munskydd och ha handsprit i hela skolan. Dela upp klasserna i mindre grupprum eller använda gympalokalen och andra lokaler för att sprida ut er.

På raster, skicka ut några i taget i kapprummen så det inte blir trängsel och likadant när man ska in. Ni skulle kunna låta eleverna äta i klassrummen i stället för att trängas i matsalen, Man kan lösa det så att eleverna har en medhavd matlåda som man fyller på från matsalen och tar med den till klassrummet.

Dela upp klasserna och kör veckovis halvklassdistansundervisning. Håll gympan och musiken utomhus.

Låt elever ha distansutbildning med hemmaarbetande föräldrar som har den möjligheten, på så sätt minskas elevantalet i klassrummet och lå de som har verkligt behov av att vara på plats vara kvar, ha olika start och sluttider.

Dela upp klasserna och kör veckovis halvklassdistansundervisning. Håll gympan och musiken utomhus.

Det finns massor att göra för skolan, vänta inte tills någon elev/förälder eller pedagog dör, för helt ärligt, när ni rektorer inte gör mer för att förhindra smittspridningen då kommer ni att ha död på era samveten.

Snuttan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare