Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ris i stället för ros

Trots att barnkonventionen blev lag den 1 januari 2020 och trots att Västerås kommun säger att det ställer högre krav på all verksamhet i Västerås har ingen hänsyn tagits till barns behov i detaljplanen för Regattan vid Öster Mälarstrand.

Om nybyggnation sker i enlighet med detaljplanen som precis varit på samråd försvinner merparten av alla lekytor och grönområden. Dessutom skulle Waldorfskolan, områdets enda grundskola, tvingas flytta. Hur tänkte man då?

En namninsamling, som har fått stöd av 220 personer i området, ställer krav på att man gör ett omtag och beaktar barns rättigheter i detaljplanen. Det är viktigt både för de barn som bor och går i skolan i området i dag och för alla de barn som kan komma att flytta in om man bygger ut området för nästan 900 hushåll till.

Att samla in namn för att vädja om att beakta något så självklart som barns behov av grundskola och bra boendemiljö väcker viss besvikelse och undran; Byggs ett växande Västerås med volym som enda vision både från markägare och beslutsfattare? Finns det en politisk vision om hur vi kan bygga en stad som är bra för alla och varför försvann den visionen i detaljplanen?

Barnkonventionen gäller i Västerås också

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare