Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Riv inte mer – bygg på rätt ställen

Det är många synpunkter i VLT angående planerade byggnationer i Västerås. De flesta handlar om hur bra man är som "lekmannaarkitekt". Bevara, riv inte, förtäta inte. Inget ska förändras. Jag håller med ibland men jag är inte en bevarandefundamentalist.

Det revs ordentligt i den här stan innan jag var född eller väldigt ung. Jag har svaga minnen av gamla Domus, en saluhall, ungefär där Bankiren ligger i dag. Vissa vinda trähus minns jag också. Det gamla polishuset minns jag inte men det har jag sett på bild. Jag försöker intala mig att Domus, nuvarande Igor, är vackert. Inte där än, men cirkeln vid parkeringshuset har sin charm. Barn av sin tid.

Hotellet vid stora torget står kvar. Sigmahuset, biblioteket, trähusen vid ån och Kyrkbacken. Husen i Stallhagen.

Riv inte mer, men bygg på rätt ställen. Bygger man fel så kan man riva, som till exempel Traffic Hotell.

Vad ska man då göra med de gamla kvarteren runt Klippan? Kanske öppna en krog med nattklubb? Kanske ha en bilparkering i city?

Aprilskämt i VLT redan i februari? Bygga kontor för försäkringskassan i Kopparlunden. 350 tjänstemän som blir arbetslösa inom en snar framtid. Man bygger inte nya kontor för myndighetsutövning. Det kommer att bli brutalt digitalt och politiskt inom en snar framtid. Arbetsförmedlingen har redan fått sin del av sleven. Hyreskontraktet klart? Det verkar som det finns pengar i det offentliga för detta. Ställ in och omfördela.

Hålet i huvudet jag inte förstår men det i gatan, det består.

Kalle

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare