Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rör inte Råbystallet

Nu kan jag inte tiga längre. Vi lever inte i en diktatur och jag hoppas att vi aldrig sjunker så lågt.

Att ha ekonomin i balans är ett gott mål att sträva mot. Besparingar behövs alltid göras men inom områden där det är lämpligt och där skadan blir minst. Det borde våra politiker och beslutsfattare ha insett för länge sedan.

Vi har fått veta att tjänstemän som fått sparken fått lyfta miljontals kronor i avgångsvederlag. Pengar som tas från våra gemensamma skatteintäkter. Hur kan något sådant få ske? Vilken människosyn ligger till grund för ett sådant förfarande?

Som medborgare och skattebetalare vill man också kunna påverka samhällsutvecklingen.

Jag hoppas att alla vansinniga sparförslag, som kommer med jämna mellanrum, även drabbar de ansvariga! Att så skulle vara fallet är det ingen som tror.

På felaktigt prioriterade verksamheter kan listan göras lång. Nämner bara några, flygplatsen och det under många år generösa ekonomiska bidraget till Peab, som dessutom är privatägt.

Jag har betalat skatt sedan jag var 14 år och är en av många som bidragit till att bygga upp landet. Som medborgare och skattebetalare vill man också kunna påverka samhällsutvecklingen.

Jag har följt verksamheten på Råbystallet i nästan 5 år, som matkund men också genom ett socialt engagemang. Jag har i mitt yrkesliv till stor del arbetat med människor som behövt extra mycket stöd och hjälp för att orka leva, våga leva och vilja leva. De medmänniskorna behöver kunnig och engagerad personal, behöver känna att någon bryr sig och tror på dem.

De missbrukare som kommer till Råbystallet får struktur på sina liv bland annat genom ett värdigt boende, dagligen goda rutiner och så vidare.

De som rehabiliteras i köket får till exempel hjälpa till med att göra i ordning matlådorna och får känna att de medverkar till något bra.

Jag har sett människor växa efter stöd och hjälp på Råbystallet.

Personalen på Råbystallet är kunnig och med empati i ordets bästa bemärkelse.

Så tänk om och tänk rätt.

Minska mänskligt lidande och ge en väl fungerade verksamhet möjlighet att fortsätta.

Det är och blir en vinst också för samhället.

Berit Johansson, 85+

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare