Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: S i Västerås håller inte vad de lovat

Oavsett vad man tycker i olika sakfrågor som diskuteras i Västerås nu, så kan man konstatera att den socialdemokratiska ledningen kraftigt kan ifrågasättas.

I juli 2018 ställer VLT frågan ”kan du lova att Västerås flygplats läggs ner?” till alla partier inför kommunvalet. Magnus Johansson, ordförande för Socialdemokraterna i Västerås svarar: ”Nej, det kan vi inte lova. Vi socialdemokrater anser att vi ska fullfölja den handlingsplan som gäller flygplatsen som staden fastslagit.”

Även Anders Teljebäck lovade inför valet att handlingsplanen, som sträcker sig till 2025, ska ligga fast: ”Det som har hänt nu är att kommunstyrelsen har antagit en handlingsplan om vilka mål som ska gälla när det kommer till ekonomin, och det är det vi har drivit från Socialdemokraternas sida i kommunen att få fram den planen för att ha som styrordning för flygplatsen framåt.”

Socialdemokraterna gick med andra ord på val att flygplatsen ska vara kvar, minst till 2025. En grundläggande princip i en representativ demokrati är att politikerna håller vad man lovat, särskilt i de stora och mest samhällspåverkande frågorna. Detta gäller uppenbarligen inte för det Socialdemokratiska partiet i Västerås.

9 av 31 mandat i kommunfullmäktiges nuvarande styrande allians ville inför valet ha bort flygplatsen. Man kan undra vad S fått i gengäld mot att sälja bort sina 18 mandat och sin trovärdighet...

Ni som är medlemmar i Västerås Socialdemokrater, står ni bakom att ledningen sviker vallöften?

Magnus T

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare