Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Samhället tjänar enorma belopp på att utnyttja djur

Annons

Svar på insändaren "Ha förståelse för de hemlösa", VLT den 9 december.

Hemlöshet är förstås inget som någon vill hamna i. En del gör det tyvärr, till exempel får de bo på härbärge eller annat tillfälligt boende. Att slå upp några moduler hjälper kanske en del. Det fanns förslag om det från en insändarskribent i Stockholm, men några sådana längor täcker långt ifrån behovet.

I Stockholm finns cirka 2 400 hemlösa och i Västerås cirka 600. Det finns EU-medborgare i denna grupp samt drogrelaterade och psykiska problem bland ett antal så det är inte så lätt som att kommunen ordnar tusentals bostäder. Det behövs även annan hjälp. Men pengar kan kanske tas från kultur- och fritidsnämndens budget och de som har rum över kanske kan bidra med husrum för någon hemlös. Det kanske kan lösa problemet för ett antal utan fast bostad.

Stora belopp dras in till samhället genom att vi utnyttjar djur, hela djurindustrin är ett exempel på det. Statens inkomster på spel var 2017 6,4 miljarder. ATG (trav) står för den näst största inkomsten till staten av spel. Ett exempel på hur djur utnyttjas för människans nöje och profit.

Dessutom är veterinärkostnaderna skyhöga. Men det blir protester när en liten summa skall "betalas tillbaka" till djuren i form av några rastgårdar. Allt till människan, även djurens liv och hälsa, är ett normaliserat tankesätt.

Fattigpensionär med möjlighet att söka bostadsbidrag

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare