Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Se upp för bedragaren som vill till Alingsås

För drygt ett halvår sedan kommer det fram en gubbe till mig på stan som påstår att han saknar 70 kronor för en tågbiljett till Alingsås. Jag brukar sällan gå på sånt, men denna gång tänkte jag för en gångs skull vara snäll. Jag tog ut en hundring till honom och mycket riktigt var det ett tåg mot Alingsås som skulle gå just vid den tidpunkten han påstod.

Drygt två veckor senare ser jag honom igen som då frågar en annan snubbe om pengar. Strax därefter kommer han fram till mig igen och frågar om pengar till Alingsås. Jag svarade: "Nej tyvärr, räckte det inte med hundringen jag gav dig sist?", gubben tjurade och gick därifrån.

Jag har sett denna man, som är i 60-årsåldern, bedragit många i Västerås city, men han har även gjort sig känd utanför Ica Maxi i Enköping och i Örebro. Han reser runt mycket men verkar aldrig komma dit han ska.

Jag vill bara varna folk i Västerås city och på övriga ställen att inte ge ut några pengar, han bedrar folk som är snälla och som trots sin dåliga ekonomi kan bjussa på lite vänlighet. Tyvärr så är dessa personer hans främsta inkomstkälla.

Vill önska alla (förutom bedragaren) en fin sommar, tänk på avståndet och ge inte några pengar till gubben som ska till Alingsås.

F, EK

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare