Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sexualupplysning borde komma från föräldrarna

"Hallå förälder! Ångrar du att du inte valde traktor?" Citatet är hämtat från en av Hasse & Tages revyer på 1970-talet.

På 60-talet fanns det förespråkare för fri barnuppfostran – mina barns generation. Som tur var så styrde vi upp det hela och tog ansvar, även om vi var nybörjare som föräldrar. Jag undrar ovanstående eftersom det verkar som att några föräldrar vill lägga allt ansvar på uppfostran på samhället.

Det börjar med dagis, skola, polis, körskola och fundamentala mänskliga värden. Nu senast så vill man lägga ansvaret på att förbjuda porr och så klart så förväntar man sig att skolan ska ta sitt ansvar och undervisa i hur man ska hantera sex och samlevnad.

Men här måste jag sätta ner foten och säga ifrån, det är självklart att man i skolan ska ta upp undervisning angående sex och samlevnad, i synnerhet när det nu är tydligt att det finns så mycket våldsporr på nätet. Men, den absolut viktigaste lärdomen angående sex och samlevnad, den ska man få hemifrån, därmed basta. Det ska inte läras genom våldsporr, nej vi kvinnor har tillräckligt med saker som kan göra oss sköra i underlivet. Sex ska vara skönt och njutbart för båda parter, tjejer ska inte behöva få skador av att ha sex.

Den naturligaste saken är att man av sina föräldrar får lära sig att det ska vara lustfyllt. Jag förklarade för mina barn att det är viktigt med pussar och kramar, detta i samband med att jag hittade porrtidningar i mitt barns rum. Så enkel var den informationen och jag förbjöd inte tidningarna. Jag är både farmor och mormor nu.

Siri Johansson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare