Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Själviska svenskar

Nu börjar snart semestrarna och den stora frågan för svensken är om den kan resa bort på sin semester. Trots en rådande pandemi, men hög smittrisk så är det bland den viktigaste frågan just nu verkar det som.

Men hallå? Hur självisk kan man få vara?

Ni gnäller för att ni kanske får stanna hemma en enda semester. Titta i andra länder, där de har varit mycket mer restriktiva - och ni gnäller?

Är det bättre att dra omkring smittan ännu mer? För att ni är själviska och inte kan offra fyra veckor på att vara hemma? I andra länder har man varit instängd i två månader!

Det handlar om en enda semester, är det så himla farligt att stanna hemma då?

Själv har jag inte rest bort på semester de senaste 30 åren, för jag har inte haft pengar. Men jag har överlevt det med, utan pandemi.

Samma sak med studenterna. Här ligger folk på iva och dör utan att få ha sina nära och kära hos sej och ni gnäller för att ni inte får åka studenttåg? Skäms!

Ibland är jag verkligen bedrövad över att vara svensk...

Sverige borde ha haft hårdare restriktioner från början, så kanske folk fattat att det här är allvar. För om myndigheterna verkar ta allt med en klackspark så gör ju befolkningen det också...eftersom vi är såna att vi sätter stor tilltro till myndigheterna i detta land.

Våra omkringliggande länder vill helst inte öppna sina gränser för svenskarna och jag förstår dem...

Hemmasemester

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare