Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skadegörelsen kostar miljontals varje år

Nu ska Lögarängsområdet utvecklas och kulturnämnden ska sätta upp en graffitivägg. Där kan man måla lagligt så att politikerna ska kunna bedöma hur en öppen vägg för graffiti fungerar i Västerås.

Jag anser att det inte behövs, det räcker med att beundra det klotter som målas i alla cykeltunnlar natten efter att sanerare har tvättat bort det.

På Malmaberg finns det en kinarestaurang som är fullständigt nedklottrad, där kan våra politiker förundras över graffiti.

Har inte politikerna sett alla nedklottrade tågvagnar? Varför envisas vänsterradikaler med att kalla vandalisering för graffiti? Det är kanske 100 individer i Västerås som kostar oss skattebetalare 50 miljoner per år i skadegörelse. Debatten om detta är närmast obefintlig, men flygplatsens 35 miljoner har stötts och blötts i decennier.

Tänk om vi i stället hade politiker som verkade för en ren snygg stad utan skador på fastigheter, tunnlar, bostadsområden och skolor. Då skulle vi kunna behålla flygplatsen och gå 15 miljoner plus.

Vi skulle kunna bygga busskurer och tunnlar i en övergiven hangar på Hässlö. Där kan dessa ”konstnärer” få härja fritt och skapa sina konstverk.

Vad får vi för skattepengarna?

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare