Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skamligt hög hyreshöjning

Annons

Nu är det nya turer kring upprustning av Bataljonen 4 på Viksäng. Förhandlingen har strandat inför stambyte i fastigheten. Nu skickar IKANO Bostad ut ”Förslag till förhandlingsöverenskommelse med enskild hyresgäst avseende ny hyra för bostadslägenhet…”. Den innebär att säga ja till en hyresökning på 43–50 procent på nuvarande hyror eller säga nej och låta hyresnämnden avgöra ökningen.

Vad då förhandlingsöverenskommelse, mellan vilka? Jag som hyresgäst har inte fått gett min syn på hyresnivån. Det är ett ensidigt förslag från IKANO som jag som hyresgäst inte kan påverka.

Om man inte godkänner ”överlämnas prövningen av hyra till hyresnämnden”. Vem tror på att hyresnämnden ser till den lilla människan när 95-98 procent av ärenden godkänns till hyresvärdens fördel.

Mycket av det som skall göras är rent underhåll i denna fastighet från 1960-talet och jag får samma funktion som tidigare.

Vi skall bo åtta veckor instuvade i befintliga rum när kök, hall och badrum fixas till efter stambytet. Dessa rum skall också göras tillgängliga för fönsterbyte och totalt elbyte. Dusch och toalett på gården. Det blir en prövning.

Synd att dessa rejäla trästommar i köket skall bytas ut mot folierad MDF/spånplatteskåp. Jag undrar vad Ingvar Kamprad skulle sagt om saken.

Den nya hyran kommer att ta 77 procent av inkomsten.

Drabbad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare