Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skäms på er 70-plussare – jag blir förbannad

I dag skulle jag skjutsa min mamma till ett oundvikligt besök på sjukhuset. En person som utöver att vara 70-plussare även tillhör riskgruppen på grund av underliggande sjukdomar. Hon är mycket noggrann med att i dessa coronatider hålla sig själv isolerad i sitt hem med hänsyn till både sig själv men även för att ta sitt ansvar och följa direktiven för att minimera smittospridningen.

Under hennes besök passade jag på att åka till en större livsmedelsbutik på Hälla för att handla åt henne. Döm om min förvåning då säkert 90 procent av butikens besökare tillhörde gruppen av människor över 70 år. De flesta har även åkt dit med sin make/maka och de går omkring där helt obekymrade, som om detta virus, denna pandemi, inte berör eller påverkar dem.

Samtidigt så isolerar sig till stor del resten av vårt lands medborgare frivilligt för att just minimera smittspridning, av hänsyn till äldre samt övriga i riskgruppen samt göra allt för att de som kämpar inom vården ska ha en rimlig chans att ta sig igenom denna extrema situation. Detta gör mig oerhört provocerad, förbannad och många fler känslor jag gör bäst i att inte dryfta här.

En sak jag är säker på är att den dagen någon av dessa 70-plussare på grund av sitt nonchalanta beteende insjuknar och behöver intensivvård så räknar de iskallt med att få nyttja den hjälpen och rättigheten. Frågan är om jag håller med ...

Anna-Karin Thelin

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare