Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärp er, Jan Smedjegård och Region Västmanland

Att Region Västmanland är en av Sveriges minsta regioner, både sett till yta och befolkningsmängd borde inte vara en anledning att vara sämst i klassen när det gäller arbetet med covid-19. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har gett order om att provtagningen ska öka avsevärt i hela landet, detta inklusive Region Västmanland.

I stället för att göra detta skyller då smittskyddsläkare Jan Smedjegård ifrån sig och menar att man behöver ytterligare förtydliganden från centralt håll. Ser man till antalet positiva svar står dessa i relation till hur många som provtas och då är ett snitt på 150 prover under veckodagarna och 50 prover på helgerna för lite (843 under vecka 20). Ska regionen ta sitt ansvar sett till befolkningen, vilket jag anser att man bör, så ska man ta drygt tre gånger så många prover, drygt 2 600 i veckan. Det är dags att sluta skylla ifrån sig och börja agera, Jan Smedjegård.

Och börja rapportera resultaten av denna samhällsfarliga sjukdom dagligen, igen tack. Detta är grundläggande och ur medborgarnas intresse.

Medborgare som kräver handling

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare