Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärpning och öppna upp ögonen

Annons

Man läser ständigt om våld, hot, inbrott, vapenökning, listan är lång.

Det skrämmer mig som medborgare i Sverige.

Att hatet eskalerar, droger som ökat lavinartat bland våra barn och ungdomar, vuxna missbrukare som tar an de som hamnat mellan stolarna och formar våra barn till att bli brottslingar då inte våran regering kan hjälpa våra unga på rätt sätt.

Jag som förälder vågar knappt släppa ut mitt barn, och jag tror många andra föräldrar känner som jag. Jag vill ha en trygg framtid åt våra barn som faktiskt borde få växa upp i ett tryggt samhälle. Var är den tryggheten?

Ungdomar rånar ungdomar på mobiler och till och med en lunchlåda. Detta sätter ju skräck hos oss föräldrar och våra ungdomar mår allt mer psykiskt dåligt. Det är en tidsfråga innan våldet eskalerar i den utsträckningen att vi inte kan röra oss ute på våra gator dygnet runt för att vi inte har de resurserna som krävs för att redan nu sätta stopp för allt.

Prioritering för polis, väktare, ungdomsvård, psykiatrin, drogkliniker, eftervården och migrationsverket är under all kritik.

Vi behöver en bättre samhällsstyrnings utav dessa så vi kan få en tryggare miljö, det är inte meningen att dessa företag, vårdenheter, myndigheter ska gå på knäna för att regeringen sitter på sina rumpor och kastar sand på varandra för att de inte är överens.

Skärpning och öppna upp ögonen.

Det är våra unga som drabbas – våran framtid. Satsa på rätt resurser.

För ska ni bara sitta och säga min spade är bättre än din spade så kommer vi aldrig att komma till en ståndpunkt där vi kan göra skillnad och stoppa våldet och kriminaliseringen som ökar.

Sandra B

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare