Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skola och undervisning är inte samhällsviktiga

Annons

Skolan diskuterats så mycket i media (ska vi hålla öppet? ska vi stänga? hur gör vi med barnen? hur gör vi med vuxna?) och nu finns inte ens skolan och undervisning på kartan över samhällsviktiga jobb. Så länge det finns ett om kring tillfällig nedläggning behöver man vara medveten om de konsekvenser som vi behöver handskas med efter det här.

Redan nu vet vi att vissa nationella prov kommer att ställas in. De som ska ta studenten måste läsa igen efter/under sommaren för sin examen. Årskurs 9 behöver läsa om för att få grundskolebetyg. Studenter missar högskoleansökningar. Om det till och med skulle tillfälligt tas bort, kommer skolor antingen att få större klasser för dem som kommit efter eller fler klasser på en skola. För det krävs det fler lärare och det har vi inte sett skymten av på drygt tio år.

På samma sätt som skolan precis har återhämtat sig från flyktingvågen 2015 när skolor överbelastades med ungdomar som behövde utbildning, kommer skolan att behöva återhämta sig några år bara på nu.

Jag är ingen domedagsprofet, Sverige har ett stort försprång framför de andra länderna i Europa. Men så länge det finns ett om måste regeringen se vad som kommer väntas till hösten.

Lärare med erfarenhet från för/grund/gymnasieskolan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare