Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skyddar bara personalen

Med anledning av artikeln "Mannen vårdas hemma utan skydd" i VLT den 22 april skulle jag som anhörig till annan person komplettera lite.

Attityden är typisk - vi ska värna om och vara försiktiga med de äldre men när det kommer till kritan bryr man sig endast om sin egen personal men inte om brukaren.

Exempel: Personalen börjar med visir och handskar i god ordning, efter kontroll att patienten brukaren inte har corona ryker skydden direkt. Skydden tycks enbart vara för att skydda personalen och inte vårdtagaren.

Som vårdtagare med hemtjänsthjälp om mellan 10 och 20 olika personer per vecka är risken oerhört stor att någon av hemtjänsten vidarebefordrar smittan. Inte ens ett munskydd används och när du har ett stort omvårdnadsbehov är personalen väldigt nära den person de ska skydda.

Hemtjänstpersonal springer från den ena vårdtagaren till den andra – vad tar de med sig?

Mona

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare