Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: ”Släpp fångarna loss det är vår”

Jag är en av de många tusentals 70 plussare som sitter i ofrivillig karantän sedan i början av mars månad.

Nu måste jag få protestera, hur kan helt plötsligt hela Sverige öppna upp resandet, nu får man både ta tåget, färjor, bussar, flyg för att ta sig till olika destinationer och även ha stora manifestationer.

Man slår sig för pannan; vi har ju ca 4 600 döda i dagsläget, skulle vi inte tänka på belastningen för de som arbetar inom sjukvården?

Senaste jag hörde, så ska ändå 70 plussare få resa i sommar om de inte har corona-symtom, hur ska man veta det när man inte blir testat. Det verkar som corona-pandemin är ett minne blott, nu är det fritt fram men fortfarande ska vi 70-plussare hålla oss i karantän, visst får vi vistas utomhus med förhoppning att det är fint väder, bara vi håller avstånd, tvätta händerna, inte kramas.

Tänker också på alla som har avlidit inom äldrevården, tur att man inte bodde där och jag frågar mig hur kunde detta hända, vi skulle ju värna om de gamla i första hand.

Till sist så är jag verkligen orolig för hur det kommer att bli nu efter det att allt är fritt fram och när sommaren är över och människor förhoppningsvis inte kommer hem med corona-smitta.

Har lite svårt att få denna ekvation att gå ihop när vi står mitt uppe i en pandemi.

Monika Gustafsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare