Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Slöjd och idrott

Jag sympatiserar både med William Holms kåseri och med reaktionen i de båda insändarna. Om man byter skolslöjd mot skolidrott har jag liknande traumatiserande minnen från skolidrotten: Jag hade under en tid samma lärare i fysik (där jag var bäst) och idrott (där jag var sämst), när jag hängde i något slags tortyrredskap gav han mig det uppmuntrande tillropet "Men Thorsten, det är ju bara ren fysik!". En annan lärare var den avhoppade tränaren av Tjeckoslovakiens brottarlandslag, han muttrade "Schutte – nix gut, Schutte - nix gut".

Min bästis och jag hamnade aldrig i samma basketlag, vi blev alltid sist när lagen valdes. Skolidrotten lyckades skapa en nästan livslång idrottsaversion. Först nu på gamla dagar jag börjar vardagsmotionera för hälsans skull.

Just av folkhälsoskäl leder dessa upplevelser mig inte till slutsatsen att skolidrotten bör avskaffas, men till att en revolution av skolidrotten behövs, så att inte vi "soffpotatisar" mobbas av kamrater och lärare, utan motiveras till individanpassad motion. Samma borde William Holm efterlysa för skolslöjden.

Thorsten Schütte

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare