Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta curla era barn

Jag tänker om ditt barn i högstadiet inte kan gå över en väg så är det nog andra bekymmer ni har i familjen än just bussen? Ska kommunen ledsaga de ute på kvällarna också? Vad går gränsen för kommunen och ert eget ansvar?

I Sala cyklar de som jobbar i kommunens servicegrupp själva till jobbet. Det är personer som anses ha rätt att åka med färdtjänst men är självständiga nog att kunna cykla själva. I trafik.

Det är ju en förälders uppdrag att göra sitt barn redo för livet, inte vi andra skattebetalare som ska stå för privat taxi. Kom gärna med ett lite mer nyanserat argument än att inte kunna korsa en landsväg tack.

Det säger mycket om dagens curlade unga och dagens föräldraskap. Hur ska de klara sig sen i arbetslivet tänker ni? Det står ingen chef redo där med sopborsten, jag lovar. Man blir så kapabel i trafik som man lär sig av sina vårdnadshavare.

Jag är en luttrad mamma på landet utan skolskjutsar och självständiga vuxna utflugna barn.

Curlingfri

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare