Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta grusa cykelbanan i onödan

Efter två punkteringar på Kolbäcks cykelbanor denna vecka och förra veckan vill jag att kommunen sopar rent cykelbanorna från allt vasst grus.

Jag har full förståelse att gruset finns på gångbanor men håll cykelbanorna rena. Det räcker med plogning för cyklister under vintern.

Plötsligt i början av november så var cykelbanan ordentligt grusad med vasst småttigt grus, helt i onödan.

Eftersom kommunen har så ont om pengar att man inte kan bistå de hemlösa med tak över huvudet så borde pengarna för grusning kunna användas till en campingplats för de hemlösa som eventuellt har tillgång till en husvagn att krypa in i för att slippa frysa. Det vore en lämpligare vinteråtgärd, både human, värdig och kärleksfullt.

Grusning kanske möjligen fungerar när vi har en ordentligt isbelagd vägbana, men detta okynnesgrusande på grund av några frostnätter i slutet av oktober, då det inte var halt på cykelbanan mellan Sörstafors och Kolbäck, snön som kom smälte fort bort.

Många som cyklar på vintern har ofta monterat på dubbdäck och det fungerar bra.

Alternativet blir då att cykla bland bilarna på landsvägen, vilket känns läskigt då länsväg 252 ej har vägren.

Gör om, gör rätt.

Grusa inte förhoppningarna för de som kämpar längst ner i samhällets botten, upplåt några vintercampingplatser på Skantzö till de frusna hemlösa som kan komma över en husvagn.

Hans Brandt

Kolbäck

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare