Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta utgå ifrån att alla hundar ska hälsa på varandra

Nu under coronapandemin så har jag som är hundägare sen flera år tillbaka märkt att antalet hundägare har ökat. Problemet med detta är att många av dessa nya hundägare verkar sakna mycket kunskap. Detta lägger jag särskilt märke till vid hundmöten.

Nu har jag en hund som inte bryr sig särskilt mycket om andra hundar som vi möter och det är jag nöjd med. Problemet är att många, som jag antar är nyblivna hundägare, då detta problem inte var lika tydligt innan coronapandemin, inte har det minsta vett och etikett om hur man hanterar hundmöten. Jag börjar bli trött på er som släpper fram era hundar till min hund utan att be om lov först, på er som inte håller in era hundar utan låter de dra fram emot den mötande hunden, samt ni som låter era hundar ställa sig mitt på cykelbanan och glo på min hund i flera minuter.

Försök i stället att skapa kontakt och kommunikation med eran hund och håll behörigt avstånd till andra hundar, ni har ingen aning om hur den mötande hunden är.

Sluta utgå ifrån att alla hundar ska hälsa på varandra, det är helt onödigt för de, de har inget behov av att skaffa sig ”kompisar” åt höger och vänster.

Visst är det trevligt för hundar att umgås med andra hundar, men man behöver inte umgås med okända hundar man möter under promenaden. Inte stannar du själv och skakar hand med varenda människa du går förbi på stan.

Möter ni någon som har en hund som blir stressad vid mötet så visa respekt och håll avstånd.

Skaffa er kunskap om hur hundar fungerar innan ni skaffar hund.

Hundvett

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare