Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snart dags för byggstart

Vi vill föra in kunskap så att vi gör allt rätt från början. Allt skall finnas med från början. "Han betecknar Sätra som framtidens stadsdel". Så står det när man läser ett stort uppslag i VLT 7maj om nya stadsdelen Sätra, när en byggchef och en politiker uttalar sig. Då hoppas jag bara att det inte blir som Gäddeholm, Lillåudden, Öster Mälarstrand till exempel.

Vad är det för fel på dem då? Gemensamt är att det bor mycket folk men finns ingen buss, det vill säga Öster Mälarstrand fick en förlängd linje 11 efter klagomål som nödlösning en servicelinje som går runt i området. Ska man till city eller stationen går det nästan fortare att gå. Att gå till de andra linjerna kanske 300 meter med barnvagn rullator och matkassar är långt. Nu säger någon att de som bor där har ju ändå bil, men är det ett sådant samhälle vi vill ha? Som jag ser det är en busslinje det första man behöver. Återstå att se hur det blir i Sätra.

Hans Schönthal

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare