Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snedfördelat

Bara en jävla massa kärringar! Ursäkta uttrycket, men det är faktiskt skapat av en kvinna själv, men då med ordet gubbar i stället för kärringar.

Det var 2011 i Aftonbladet som Karin Hübinette klagade över att det bara tillsattes män att leda SVT:s underhållningsprogram på bästa sändningstid. Snedfördelningen väckte starka reaktioner eftersom inte en enda kvinna fanns med i listan bland programledare för de populära TV-programmen när Niklas Strömstedt var den senaste i raden av män att utses till  den senaste storsatsningen ”Tack för musiken”.

Och jag höll med henne. Nog borde väl SVT ha kunnat vara lite mer jämställt i sina tillsättningar.

Nu publicerar VLT sin expertpanel för ungdomars frågor om sex och samlevnad. Alla i panelen är från ungdomsmottagningen i Västerås och jag frågar samma sak: hur är det med mångfalden och jämställdheten?

Här är snedfördelningen lika total som på SVT 2011. Frågan är, arbetar det enbart kärr... - förlåt kvinnor på ungdomsmottagningen eller riktar sig panelen enbart till tjejers frågor och problem?  

Det här ser inte bra ut. Hur ska panelen kunna visa kunskap och respekt i sitt bemötande mot killar om ingen manlig expert finns som kan relatera till just killars känslor och frågeställningar?

Christian Lundbäck

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare