Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokraternas nya valstrategi?

Kommentar till Yngve Wernerssons replik i VLT den 25 juli, "Öster Mälarstrand – en populär stadsdel".

Att kalla människor, som med all säkerhet är i den ålder man får rösta, för ynkryggar, är det Socialdemokraternas nya valstrategi?

Du, Yngve Wernersson, som är politiker, borde förstå ordet yttrandefrihets betydelse eller hur menar du? Ska folk inte få vara anonyma? Jag skriver i stort sett alltid under med mitt namn utom om det blir känsligt för mig eller min familj, vilket i sig inte hänt än men jag respekterar de som inte vill ha sitt namn i tidningen.

I mina ögon är det nya området en total estetisk kollaps jämfört med det äldre området som i mitt tycke är harmoniskt, där husen står i en ordning som tilltalar ögat. På det nya området stå ju husen, som dessutom ritade i en total brist på samsyn, i en helt annan ordning och ser mer utom någon tappat förnuftet.

Sen en, kanske överraskande upplysning, man behöver inte vara en arkitekt som är duktig bara för att man är utbildad. 

Sen vet jag inte vad tusan det har med saken att det nya området byggs på gammal förorenat industriområde? Menar du då att men inte behöver ha något sinne för vad som är harmoniskt? Betyder att vi ska bäva för när Kopparlunden ska bebyggas, en gång var det uteslutet på grund av dess förorenade mark, med en byggstil som någon ivrig arkitekt har ritat utifrån att få lämna ett avtryck i arkitekthistorien?

Sen en, kanske överraskande upplysning, man behöver inte vara en arkitekt som är duktig bara för att man är utbildad. 

Erik Hahr ritade på sin tid hus som var harmoniska, var förmodligen inte heller ifrågasatta och framför allt tidlösa och som aldrig kommer att ses som misslyckade utan tvärtom omtyckta. I dag känns det som om arkitekterna ritar på hus som ska sticka ut så mycket som möjligt för att göra sig ett namn.

Men jag är inte förvånad över att du vill försvara dig, vilket du har all rätt att göra, men att kalla människor för ynkryggar är ett otroligt övertramp av en folkvald politiker som vi har ett större krav på. Men var inte orolig, du kanske slipper bli folkvald.

Jan Norgren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare