Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialtjänsten bidrar till spridning av corona

Medans flertalet arbetsgivare i landet allt mer går mot att uppmuntra sina anställda att arbeta hemma för att på så sätt minska smittspridningen av corona går Socialkontor ekonomi i Västerås åt motsatt håll. I fredags eftermiddag kom beskedet att verksamheten ska fortgå som vanligt. Det vill säga att utöver 70 medarbetare som arbetar tillsammans i ett öppet landskap ska cirka 300 klienter per dag kallas till möte. Klienterna känner sig tvungna att komma trots virussymtom eftersom de riskerar ett avslag om de uteblir.

Ett oerhört konstigt beslut i den situation vi befinner oss i.

Personalen har bett om att få sköta sina uppföljningar via telefon under en period för att inte riskera smitta, men ledningsgruppen tar inte personalens oro på allvar. Detta beslut ökar risken för spridning av corona markant.

Ett oerhört konstigt beslut i den situation vi befinner oss i. Det ökar dessutom risken för att en stor del av personalen kommer att bli sjuka. Undrar vad planen är då...?

Socialsekreterare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare