Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Staden är inte längre en attraktiv arbetsplats

Jag läste i dag (VLT den 11 februari) om kommunens höga kostnader för utköp av personal.

Min åsikt är att man behöver se över hela kedjan och rensa lite i leden. Börja med ledarskapet, där det i flera fall råder en negativ styrning. En klanbildande svågerpolitik, då man ofta anställer släkt och vänner. Okunnighet och svårigheter i att hantera mobbning och utanförskap i arbetsgrupperna. Även brist på adekvat kompetens för uppdraget.

HR-processen vid rekryteringar behöver ses över. Det har nu länge varit önskvärt med mångfald, före språkkunskaper och kompetens.

Kostnaderna för utköp är höga men det kostar även stora summor med rehabiliterande åtgärder, relaterat till missbruk av olika slag.

Medarbetarundersökningarna visar tydligt att staden inte längre är en attraktiv arbetsplats. Löneutveckling och andra villkor för vårdpersonal är kraftigt eftersatt. Dåliga scheman på grund av timecare. Ledningen har bestämt att man skall arbeta två helger av fem, oavsett om det behövs eller inte i verksamheten. Delade turer förekommer ännu i dessa dagar. Dåligt ledarskap och dåliga villkor kan leda till psykisk ohälsa, sömnsvårigheter och missbruk.

Före detta anställd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare