Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ställer Regionen upp för mig och mina kollegor?

På min arbetsplats på Västerås sjukhus var det tänkt att vi inte skulle vårda covidpatienter, vi skulle vara en ”ren avdelning”.

De senaste veckorna har smittspridningen ökat kraftigt, både bland patienter och personal. Tidigare har smittade patienter flyttats till de särskilda covidavdelningarna, men nu ska vi behandla alla patienter på avdelningen i enkelrum, oavsett om de har covid eller inte. Under ett arbetspass träffar vi därmed både smittade och osmittade patienter. Jag och flera av mina kollegor är oroliga för smittspridningen – både för patienternas hälsa och för vår egen del.

Jag och fler med mig är därför intresserad av att få göra ett antikroppstest. Regionhälsan (sjukhusets företagshälsovård) tar inte antikroppstest på medarbetarna, såvida man inte lämnat ett covidprov. Covidprov tas endast på medarbetare som har symtom (vilket jag inte har för tillfället).

Jag kontaktar vårdcentralen (som för övrigt är regiondriven) men får inte heller där lämna antikroppstest, såvida man inte lämnat covidprov. Moment 22 alltså.

Till slut hittar jag ett apotek som hjälper mig för 595 kronor.

Jag har jobbat flera år inom Regionen, i olika verksamheter, har betalat min specialistutbildning själv, jobbat dagar, kvällar, nätter och högtidsdagar och anser själv att jag ställer upp för Regionen. Ställer Regionen upp för mig och mina kollegor?

Karolina

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare