Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stationsområdet en stor sandlåda för vuxna

Man kan inte annat än skratta åt det nya stationsområdet. Vad håller Västerås stad på med kan man fråga? Det enda man ska fokusera på är 100 procent logistik, hur svårt kan det vara?

Vad är det egentligen som behövs när man bygger en ny station? Kan man behålla den gamla och förbättra hela området i stället med väntrum och skydd för resenärer? Höghuset som är planerat vid stationen behövs inte utan det området kan i stället byggas om till ett ankomstcenter i flera våningar med plats för taxi, restaurang, kafé och butiker.

Bygg en ny matarväg/järnväg för eldrivna bussar/magnettåg som som går på pelare/mark från en pendlarparkering, på- och avstigning som ligger lite längre bort. Logistiken är viktigast. För dem som vill gå mellan Mälaren och centrum kan man bygga en vacker hängbro som slingrar sig från centrum till Mälaren så blir det enkelt att både gå och cykla.

Måste man slå på den stora trumman nu när vi sitter i det läge som vi gör? Bygg enkelt och använd våra skattepengar på rätt sätt nu. Samhället kommer att ha det tufft i många år framöver. Västerås stad och övriga medborgare behöver inte älta om problemen runt stationen utan kom med smarta och kostnadseffektiva lösningar i stället så att vi bygger framtiden med logistik och liten plånbok.

Västerås framtid

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare