Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Statlig smittspridning inom Kriminalvården

Jag vill berätta om de absurda som pågår inom Kriminalvården under pandemin och handlar om fysiska utbildningar som en statlig myndighet envisas med att genomföra.

Under OC-utbildning bildas det mycket kroppsvätskor och i samband med detta ska man likafullt genomföra ett fysisk ingripande tillsammans med kollegor. Det verkar som om deras mål är att sprida smittan eller finns det ens någon pandemi med tanke på att en statlig myndighet agerar så här. De nya riktlinjerna som finns kom ut under pandemin i höstas, fram tagna tillsammans med centrala huvudskyddsombudet inom Kriminalvården. Nu ska vi genomföra OC-utbildning när vi står inför en tredje våg.

I riktlinjerna står det bland annat att ”Prata, skrik, kommendera och utandas, om möjligt, i annan riktning än mot medtränande och figurant", och att ”vrid alltid huvudet ifrån medtränande vid ingripande”.

Jag har inte kramat min mor på drygt ett år. Vi förfäras över studentfester och att de inte tar något ansvar. Vi jagar besökare på shoppingcentra att inte fika vid samma bord, allt för att minimera smittan. Men Kriminalvården har lösningen för att kunna lätta på restriktionerna i samhälle. Om vi vrider och andas i annan riktning då kan vi öppna konserter, teatrar och idrottsevenemang igen.

Inte undra på att smittan skenar om en statlig myndighet agerar så här. Jag vill bara höra om det är jag som är tokig eller om det är helt okej att göra så här? Vid en eventuell smitta under övningarna, vem tar ansvar då?

Orolig medarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare