Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stig – du missförstår mig

Slutkommentar till Stig Melins inlägg "Hen som identifikation på en okänd Jesus", VLT den 9 januari.

Jag tror att du missförstår mig, Stig Melin...

Min kommentar till din insändare (vilken jag uppfattade som ett angrepp på Svenska kyrkan som trossamfund), var inte att diskutera huruvida Jesus uppträdde som man eller kvinna. Där är både din och min kyrka helt överens.

Min kritik mot dig var att du använde en av alla Svenska kyrkans annonser från julens gudstjänster som verktyg att åter igen slå mot dina trossyskon i en annan kyrkogemenskap än din egen.

Det handlade dessutom om en annons som var mer än ett år gammal, och det var såklart delade meningar även hos oss om just den annonsen var den bästa i en serie av många annonser som de flesta ansåg vara riktigt bra... Men våra medarbetare som arbetar med kommunikation, hade en god ambition som jag tolkar positivt. De ville verkligen att människor som i många kyrkliga sammanhang blir marginaliserade på grund av sin könsidentitet, ändå skulle uppfatta att Svenska kyrkan i Västerås inte sätter några gränser för vem som får känna delaktighet, och respekteras för den man är, i vår kontext. Detta hedrar dem!

Du drev samtalet till en annan nivå, och jag hänger tyvärr inte längre med i din tanke kring detta, även om vi i långa stycken är överens om det som är dokumenterad fakta. Så, full respekt för dig även om vi inte kommer längre i samtalet just nu.

Bengt Gustavsson

aktiv i Svenska kyrkan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare