Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stolliga politiker

Stadsvandring i Västerås. Konstig stad jag vuxit upp i. Så fruktansvärt ful på sina håll. Så himla fin på andra. Centrum är rent vidrigt med sina 60-talskolosser! Tittar gärna på bilder från förr. Så vackert det var!

Tänker på hur vackert Västerås kunde ha varit om det inte vore för en drös stolliga politiker. Vad hände egentligen? Hur kunde det gå så fel? Det sägs att det var ytterst nära att också Kyrkbacken revs för att ge plats åt p-hus. Det slår mig att stolligheterna bara fortsätter i vår stad. Vi borde väl inneha nån form av rekord för Sverige eller Europa i dåliga arkitektoniska beslut?

Vem stiftade regeln att det helst ska byggas fult i Västerås? När beslutades att Västerås helst bör ha knepiga och stolliga lösningar? Vi skulle bygga bort barriären mot sjön och lösningen är ett tak 30 meter upp för 500 miljoner? Det är ju för stolligt för att ens vara 1:a aprilskämt.

Vi byggde ett nytt Rocklunda som är så fult och dysfunktionellt så man undrar HUR det kunde ske?! När ska någon på allvar reagera på att det byggs för fult, utan någon till synes tanke på att skapa harmoni och vackra miljöer?

Är det något i luften i vårt Stadshus som gör våra politiker stolliga? Varför fortsätter stolligheterna? Kan vi inte lära av andra? Kan vi inte börja bygga en vacker stad nån gång? Nu ska också Kopparlunden förstöras? Vad vinner vi på att bygga så fult?!

Skönhet ger stolthet

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare