Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Surahammars kommun har stannat i utvecklingen

De sista 6 åren har utvecklingen i Surahammars kommun stått still eller försämrats inom ett antal viktiga områden. Detta har förvärrat villkoren för kommunens invånare och även ökat riskerna för friställning av anställda inom kommunen.

Surahammars kommun består huvudsak av tre små orter på rad, Surahammar, Ramnäs och längst norr ut ligger Virsbo. Kommunen är mycket rik på kulturskatter och industrihistoria som är sammanbundna med Strömsholms kanal. Totalt bor det 10 000 invånare i kommunen.

Problemen är bland annat att många skolbarn har långt till skolan, sista butiken i Ramnäs stängdes för ett tag sedan, antalet invånare minskar, miljöarbete, företagsklimat och antal företagare ligger i kommunala bottenligan.

Kommunens soliditet (klarar av okända utgifter och/eller minskade intäkter) är oroande låg, som kan resultera i nerskärning av kommunala tjänster och service.

Varför det inte har blivit bättre de sista 6 åren, det är en gåta för mig.

Vilket företag som helst hade satt en ordentlig fart för att lösa problemen så att utvecklingen hade vänts till det bättre. Det finns flera exempel på små kommuner som har utvecklats mycket positivt. Fördelen med en liten kommun mot en stor som Västerås är att man har potential att snabbt och flexibelt kunna lösa problem som resulterar i en positiv utveckling av kommunen.

Lennart Lindh

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare