Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från BB: Vi följer regionens beslut

Svar på inlägget "Restriktioner är inte ett svar", VLT den 1 juli.

Region Västmanland fattade tidigt i covid-19-pandemin beslut om att minimera antalet besök till våra sjukhus. Då visste vi inte så mycket om sjukdomen och hur snabbt den skulle sprida sig, men vi visste att sannolikheten för svår sjukdom var väldigt stor. Vi sitter ännu inte med facit i hand då vi inte har sett slutet av pandemin.

Vi har valt att följa regionens beslut om generellt besöksförbud på hela sjukhuset. Men vi bestämde också att partnern åtminstone skulle få vara med under själva förlossningen.

Det är för att minska smittorisken som vi inte kan ha partnern med på BB. Det är givetvis väldigt ledsamt. Vi vill ju att hela familjen ska hålla ihop och få en fin första tid tillsammans.

I andra regioner har ibland andra bedömningar gjorts angående restriktionerna. På vissa BB-avdelningar har man till exempel enkelrum till alla patienter. Då är det ju enklare att förhindra smittspridning. Så är inte fallet på Västerås BB där vi bara har enstaka sådana rum. I Västerås föder däremot samtliga patienter på enskild sal vilket gör att partnern kan vara närvarande.

Vår kunskap om covid-19 ökar ständigt, och så snart vi bedömer det lämpligt kommer vi givetvis att lätta på restriktionerna.

Vi försöker nu göra allt vi kan för att ni ska få en bra upplevelse i samband med ert barns födelse trots att partnern just nu inte kan få vara kvar under BB-tiden.

Du får gärna höra av dig direkt till kliniken vid fortsatta frågor och funderingar. Du har också möjlighet att kontakta patientnämnden i regionen.

Joakim Samuelsson

Verksamhetschef Kvinnokliniken

Ann-Lois Ringström

Enhetschef BB

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare