Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar från farfar med ständig jour

Reflektion på alla svar jag fått på mitt inlägg ”Ofog att skicka hem barnen titt som tätt”, VLT den 7 september.

De som har kommenterat min insändare har helt missat poängen med den. Poängen är: Personalen måste få information vad som gäller och kunna se skillnad på exempelvis rinnsnuva och förkylningssnuva. Det behöver man inte jobba på vårdcentral eller vara vårdutbildad för att kunna göra.

Det handlar inte om att jag tycker det är jobbigt att hämta eller ta hand om sjuka barn. Det gör jag så gärna. Men att hämta och ta hand om friska barn som skickas hem, detta har jag synpunkter på i insändaren.

Alla hänvisar allmänt till folkhälsomyndighetens föreskrifter, så jag blev nyfiken på vad de skriver. Jag fann följande på deras hemsida:

"När kan förskolebarn vara i förskolan och när bör de vara hemma vid misstänkt covid-19? Om besvären visar sig vara bestående över dagen och oberoende av om barnet har vistats utomhus eller inomhus, bör det tolkas som tecken på en nytillkommen infektion och barnet bör gå hem eller stanna hemma. Ett barn som är hemma för tydliga och bestående symtom på sjukdom bör stanna hemma två dygn efter symtomfrihet enligt Vägledning för påvisning av pågående covid-19 hos barn och unga. Lindriga och tillfälliga symtom hos ett i övrigt piggt och opåverkat barn, som till exempel lätt snuva efter utevistelse, gråt, eller enstaka hostningar, ska inte bedömas som symtom på nytillkommen infektion och möjlig covid-19." Källa: Folkhälsomyndighetens hemsida

Här står det svart på vitt vad som gäller enligt folkhälsomyndigheten! Läs, lär och tillämpa

Farfar med ständig jour

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare