Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar på insändare i VLT gällande kollektivtrafiken

Jag vill börja med att tacka er som har hört av er för att dela era upplevelser. Coronaviruset medför svåra utmaningar i samhället och kollektivtrafiken är inget undantag. Det stämmer att vi har minskat på antalet turer i trafiken från och med den 14 april. Det beslutet var inte ett lätt beslut att ta, men vi bedömde det till slut som nödvändigt utifrån två perspektiv: resandet hade sjunkit mycket drastiskt och många förare var sjuka.

När vi anpassade trafiken gjorde vi vårt bästa för att kunna förutse vilka turer som behöver förstärkningstrafik och sätta in extra bussar på dessa tider. Tyvärr har vi inte lyckats fullt ut. Vi har fått in synpunkter och klagomål sedan vi anpassade vårt trafikutbud och vi är medvetna om att det, trots våra insatser, fortfarande förekommer turer där man som resenär upplever trängsel på bussen.

Vi har lyssnat på er resenärers synpunkter och som vi tidigare har sagt kommer vi att anpassa trafiken när vi ser att behov finns. Därför förstärker vi från och med början av den här veckan trafiken under stora delar av dygnet utifrån hur många förare det finns att tillgå.

Utifrån rådande situation är vi också tacksamma om bara de som måste åka med kollektivtrafiken gör det och att man – om man måste resa – i största möjliga mån försöker undvika rusningstrafik.

Självklart åker man bara om man är helt frisk och symptomfri. Vi har alla tillsammans ett gemensamt ansvar för att minska smittspridningen i samhället.

Arne Andersson,

förvaltningsdirektör Kollektivtrafikförvaltningen

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare