Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svar till Rojalist

Du har helt rätt när du skriver att kungens nya BMW kostar så lite som 1,7 miljoner och inte sju som jag skrev. Jag skrev fel helt enkelt och ber om ursäkt eftersom jag vet vad den kostar. Vidare skrev du att ”kungen är så pass kunnig om miljöfrågor att bilen är miljövänlig”. Den bilen släpper ut 293 g koldioxid per kilometer!!! Om du och kungen tror att det är en egenskap hos en miljöbil så måste ni tänka om. Gränsen för en miljöbil är att den får släppa ut högst 95 g koldioxid per kilometer. Och jag är definitivt inte avundsjuk på kungens nya bil som du tror. Om han däremot hade köpt en Tesla (med liknande köregenskaper) men med noll utsläpp hade jag däremot blivit avundsjuk.

Du skriver att jag har ”noll koll på hur mycket apanage det går till Kungliga hovstaten”. Om kostnaderna för kungahuset endast bestod av apanaget vore väl en sak men man måste räkna med den totala kostnaden. Republikanska föreningen har gjort en saklig sammanställning av drygt trettio punkter för kungahusets totala kostnad och det är där man kommit fram till summan över en miljard. Alla punkter ryms inte här men några exempel är: Kungahuset personskydd (SÄPO) 179 miljoner, Livgardet högvakt 66,7 miljoner, säkerhetskostnader Polismyndigheten 17,6 miljoner, Kungahuset kontraterrorism (SÄPO) 69,4 miljoner, kostnader för högvakt och andra förband 76,0 miljoner. Detta är alltså bara några av de utgiftsposter som skattebetalarna får stå för och jo Rojalist, jag tror att en del av kungens pengar går till bl a lyxbilar.

Thord Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare