Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svårt jämföra olika badhus

Svar på insändare: Nya simhuset är fint, men….

Lögarängsbadet och Munktellbadet har byggts med två helt olika inriktningar utifrån vad det skulle ersätta i respektive Västerås och Eskilstuna.

Lögarängsbadet ersätter två gamla bad med inriktningen simning både i motions- så väl som föreningsformer. Badet har även en del avsett för hopp samt en lekdel avsedd för barn upp till ungefär 6 år. Munktellbadet ersätter det gamla centrala badet i Eskilstuna med mindre simdel och en större lekdel som aldrig funnits i Västerås innan Kokpunkten.

I Kokpunkten har staden en unik anläggning som täcker hela leksegmentet mer än väl men där det saknas möjligheter till simning, med det kompletterar dessa båda anläggningar varandra samtidigt som våra gamla simhallar ersatts av en uppgraderad anläggning som har det som saknades på de gamla baden från 60-talet. Inte minst har tillgängligheten för personer med olika funktionshinder blivit avsevärt bättre mot tidigare.

Lögarängsbadet har fått den utformning den är avsedd för vilket är inriktningen simning i olika former samt hopp, det med möjlighet till olika aktiviteter som anordnas av driftsentreprenören vilket gör att det även finns utrymme att leka på nya badet men inte som på ett rent familjebad.

Stefan Tielinen

Idrottsstrateg Kiff Västerås stad

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare