Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Svårt ta sig fram med elrullstol

Annons

Nu är jag ganska trött på diskussionerna om cyklister och gående. Jag blir trött för att folk grälar på mig för att jag går på fel sida - utan att veta varför jag gör så!

Jag sitter i elrullstol, har en muskelsjukdom samt har stelopererat ryggen. Varje liten kullersten, varje brunnslock, varje liten stenplatta gör ont i ryggen, eftersom det "stöter” upprepade gånger i ryggen. Därför undviker jag dessa områden. Vad värre är att merparten av gångbanorna där man ska gå är lagda med stenplattor, och cykelbanan är jämn asfalt.

Givetvis går jag så mycket på ”gå”- sidan som jag kan, men jag kan inte utsätta min kropp för mer stötar när det finns ett bättre alternativ. Om man asfalterade alla gångbanor så skulle jag mer än gärna gå på dem.

Så, ni som blir arga och mumlar till mig när ni går eller cyklar förbi ”att hon inte kan gå på rätt sida!”, fråga varför jag gör så - då förklarar jag gärna - eller håll munnen stängd.

Tomas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare