Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sveket mot pensionärerna fortsätter

Först ser man till att pensionärerna ska betala högre skatt än de som arbetar, som om pensionärerna skulle tåla en högre skattebelastning.

Sedan drabbades vi av corona och nu visar det sig att personer över 70 år skall nedprioriterats inom intensivvården om resursbrist uppstår.

Över 90 procent av dem som dött i Sverige har varit över 70 år, vilket är skyhögt över våra grannländer. Sammantaget har de övriga nordiska länderna endast cirka 25 procent så många dödsfall som Sverige.

Hur kan en välfärdsstat som Sverige så kapitalt misslyckas med att skydda och vårda de äldre, klämma ur dem så mycket skatt man bara kan verkar inte vara något problem.

Förhoppningsvis så kommer de ansvariga att ställas till svars, senast vid nästa val. Regeringen och Folkhälsomyndigheten bär ett tungt ansvar, skulle det visa sig att den svenska strategin var rätt väntar en fruktansvärd utveckling i våra grannländer.

Jan Erik Axman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare