Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sveket mot pensionärerna fortsätter i höstbudgeten

Nu när det börjar komma fram vad höstbudgeten innehåller så visar det sig att sveket mot pensionärerna fortsätter.

I valrörelsen lovade samtliga partier att den orättvisa skatteskillnaden mellan lön och pension skulle tas bort så snabbt man fått regeringsmakten.

Man kan ju nu undra vilket eller vilka partier som fick regeringsmakten då vi fortfarande har skillnaden kvar och inga förslag finns på att helt ta bort den.

Eller är det som vi alla vet, att det som sägs i valrörelsen bara gäller i valrörelsen, sen är det fritt fram och göra hur man vill.

Statsministern satte sin heder på spel och lovade pensionärerna i valrörelsen att den förhatliga ”pensionärsskatten” skulle vara helt borta 2020.

Då hade han nog inte stämt av med finansminister Magdalena Andersson som är av en helt annan uppfattning, enligt henne så kanske man skall minska skatteskillnaden med 4 miljarder 2020.

Att ta bort hela skatteskillnaden som statsministern lovade kostar cirka 14 miljarder och det är inget finansministern känner sig bunden av.

Alltså har finansministern reviderat ner statsministerns löfte till pensionärerna med cirka 10 miljarder.

Ännu mer märkligt framstår det ju att man samtidigt anser sig ha råd att slopa värnskatten som påverkar dem med en inkomst på över 61000 kronor per månad. Det var väl ingen fråga som stod högt på prioriteringslistan inför valet. Att ta bort värnskatten kostar statskassan 6 till 7 miljarder.

Sanningen är den att regeringen överhuvudtaget inte bryr sig om oss pensionärer, utan anser att man kan bryta sina löften som man själv vill, för det får ju inga konsekvenser, pensionärerna bråkar ju inte.

Man anser att det är viktigare att sänka skatten för de som tjänar mest än att infria sitt löfte till pensionärerna.

Stefan Löfven visa att du är regeringschef och meddela din finansminister att det var 14 miljarder inte 4 miljarder hon skulle sänka skatten med, och Stefan Moderaterna tycker som du att skatteskillnaden skall tas bort helt.

Jan Erik Axman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare