Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Sverige behöver en ny regering

Annons

Lågkonjunkturen är redan här. Det är bilindustrin som ämnar minska sin produktion med att permittera 140 anställda vid Tuvefabriken i Göteborg. Bilproduktionen som har varit en av Sveriges mest omfattande exportprodukter håller nu på att gå sitt öde till mötes.

Detta visste man innan vi i Sverige skulle rösta fram en ny regering. Men då talades om att högkonjunkturen skulle hålla i sig under hela 2019 och först 2020 var en avvikande konjunktur att vänta.

Konjunkturcyklerna i det kapitalistiska samhället är alltid oberäkneliga, och inte ens ägarna på den imperialistiska marknaden vet vad deras konkurrenter har för mjöl i påsen. Detta kan bli mycket ödesdigert alldenstund som majoriteten av befolkningen inte är ägare av produktionsmedlen. Då det i dag talas om att vi nu har ett samhälle i förändring. Vad är det då för samhälle som åsyftas?

Som det ser ut kommer arbetslösheten att finnas kvar. Allas rätt till arbete för att klara sina levnadsvillkor kommer som tidigare inte att finnas kvar. I verkligheten har ingenting i samhället förändrats till det bättre, snarare till det sämre.

Detta kan först åtgärdas då folkets majoritet beslutar sig för att göra slut på det kapitalistiska enväldet.

Som tur är börjar röster att höjas för att folkets majoritet inte längre finner sig i att leva på det gamla sättet med arbetslöshet och en osäker levnadsförsörjning.

Som tur är höjs det nu röster som talar om att det inte längre går att leva på det gamla sättet.

Allt talar för att Sverige är i omedelbart behov av en ny regering och att nyval bör utlysas, där folkets röst blir utslagsgivande, och inte de politiska amatörer som lyckades lägga beslag på regeringsmakten.

Sven-Olov Degerman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons