Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Syresättning av Svartåns vatten?

Fotografen Stefan Nilsson visar på VLT Familj den 4 december en i mitt tycke fantasifull och elegant bild av Svartån ovanför Turbinbron med en blank vattenspegel avbruten med en hästmansliknande sträng gjord av vertikala trådar som avslutas av en bubblande vit yta av skummande vatten plus en textruta i miniatyr.

"Fisktrappan var många skeptisk till, men visst blev det vackert", skriver Stefan Nilsson till bilden tagen från Turbinbron.

Bilden visar ett några hundra meter utsträckt vattenfall med forsande, bubblande och skummande vatten.

Varför kommentera? Osökt stiger idén till tankens yta, att det kanske kan vara rimligt att fantisera om hur det forsande vattnet utefter det utsträckta miniatyrexemplet av ett Niagarafall injicerar syremolekyler i Svartåns strömmande vatten.

Om denna fantasis spekulation har viss relevans kanske vårat konstgjorda Niagarafall åstadkommer att vattenvolymen i området i Mälaren utanför Svartåns utlopp kommer att må bättre tack vare tillförseln av uppfriskande syremolekyler.

Glada abborrar, kanske. En och annan sur gädda kanske bli på bättre humör.

Hgm

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare