Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta bort larvet i skolan

Hur går det i skolan egentligen? När jag blickar tillbaka på min egen skolgång kan jag undra varför vissa ämnen prompt ska ingå i grundutbildningen. Själv tyckte jag att bild, musik och slöjd var bland de roligaste av ämnen. Varför? För att det var som lek och rast. Är det verkligen så vi vill utbilda våra barn? Lägga deras utbildning på att rita fula teckningar, ha ångest över att behöva framföra ett gitarrsolo man inte vill göra, eller komma hem med kott-tomtar varenda jul. Ska man behöva få lägre betyg för att man inte kan sjunga inför klassen och för att man inte kan måla bäst i klassen?

Om jag hade fått ändra något med min skolgång så hade jag velat lägga mindre tid på ämnena bild, musik, slöjd och hemkunskap. Majsmuffins är inte heller något jag känner att man behöver kunna för att komma in på gymnasiet.

Vad kan man lägga tiden på i stället? Mer matematik, privatekonomi, politik och hälsa kan jag tycka.

Varför gick jag miste om kunskaper så som vikten av att investera mina pengar, sköta min kost och röra på mig ordentligt?

Jag förstår att barn behöver leka. Men rast och idrott finns till för dessa ändamål.

Nej. Börja prioritera skolan och ta bort larvet.

Grubblaren

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare