Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ta hand om den stora jazzskatten

Svar till Frank Bressers insändare "Att hitta en attraktion för Västerås", VLT den 5 oktober.

Frank, jag håller helt och hållet med dig. Staden har redan missat två gyllene tillfällen att skapa ett eltekniskt museum i staden, första gången när ASEA firade 100 år med en stor utställning, andra gången i samband med Västerås stads 1000-årsjubileum då ABB tog sitt ansvar. Så det vore verkligen på tiden att man vaknade i Stadshuset.  

Men det finns ytterligare en möjlig attraktion. Din och min tidigare chef Gunnar Holmberg gick ur tiden för några veckor sedan och efter sig lämnade han en enorm skatt i form av egentagna foton på världens största jazzprofiler samt utmärkelser och annat som säkert skulle locka jazzentusiaster till Västerås.  

Jag vet inte när Gunnar började fotografera jazzmusiker men det var långt innan jag kom till Västerås 1984, så materialet täcker en väldigt lång era inom jazzen.  

Borde inte staden framöver kontakta Gunnars familj och höra sig för om det finns en möjlighet att hedra honom med en permanent utställning eller ett "Gunnar Holmbergmuseum" i anslutning till Karlsgatan 2?

Familjen vet bäst hur Gunnar skulle ställt sig till detta, men det vore väl tjänstefel från stadens sida om man inte ställde frågan.

Lars Ek

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare