Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack, men nej tack - visa att ni vill ha bra lärare, Västerås

Nu har jag för andra gången inom ett år funderat lite på att börja jobba som lärare i Västerås (igen) men slås av att ni verkligen inte har lärt er att prioritera erfarna lärare.

Med 20 år som behörig lärare i bagaget och en lärararkris är jag van att arbetsgivare är lite mer tillmötesgående när man visar intresse för att söka jobb.

Låt oss rulla tillbaka bandet cirka 20 år. Orsaken till att jag lämnade Västerås var att ni betalade dåligt och hade som rutin att rekrytera obehöriga lärare för att spara pengar. Sen dess har kommunen fått sämre och sämre skolresultat; det är ju naturligtvis för att ni, då som nu, har lågt antal behöriga lärare.

Spola fram ett antal år till 2019. Jag sökte jobb hos er (fanns ett stort antal att välja på) men under tiden som det tog att gå igenom er tidskrävande rekryteringsprocess så hade jag lyckats söka, intervjuas, löneförhandla och skriva på kontrakt med en annan kommun – trots att ni hade ett försprång.

Spola fram till för en vecka sen. Jag har nu flyttat närmare Västerås och tänkte att jag skulle höra om man måste gå igenom hela rekryteringsprocessen från början igen eller om man bara kunde uppdatera referenser etcetera. Som svar fick jag att jag måste börja om från början igen. Tack, men nej tack!

Det är dags att ledande politiker ser över rekryteringsprocessen – vill man ha bra lärare ska kommunen visa det, inte tvärtom.

Lärare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare