Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk längre Haddad

Svar på debattartikeln av Roger Haddad, "Viktigt att skolan håller öppet", VLT den 26 mars.

Försök tänka ett steg längre Roger Haddad. Vad händer om ett barn till vårdpersonal smittas på skolan på grund av ett annat smittat barn som går i skolan? Målet är ju folkimmunitet, att många ska smittas och bli immuna. Många får ju så milda symtom att de inte märker att de smittats och barn testas bara om de har allvarliga symtom.

Om det krävs att 60–70 procent av befolkningen (även barnen) smittas för att uppnå flockimmunitet, då är det stor risk att barn i skolan bär på smittan utan att visa symtom. Om sedan barn, som har två föräldrar som är vårdpersonal, bär hem smittan till föräldrarna, kan inte föräldrarna då bli smittade?

Det finns ju redan fall med smittad vårdpersonal i Sverige. Använder vårdpersonal i Sverige skyddsutrustning när de träffar sina barn? Är du Haddad 100 procent säker på att risken att vårdpersonal smittas av sina barn är obefintlig? Eller bara 50 procent säker?

Vad händer när vårdpersonal smittas?

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare