Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om coronan kommit då

Det var en gång en flicka med många drömmar. Ibland var det mardrömmar men oftast var det drömmar om en framtid där hon kunde göra det hon ville. Flickan hade en mor som tog väl hand om henne. Hon såg till att flickan fick mat, hade rena kläder och allt annat flickan behövde. Hon slet som ett djur för sina barn.

Flickan hade också en far som missbrukade alkohol. Ibland slog han flickans mor. Han slet också för pengarna men han hade inget grepp om hur långt de räckte. Modern och fadern skilde sig lyckligtvis efter ett tag och den där flickan som är jag har växt upp och har det så mycket bättre i dag.

Nu sitter hon här och tänker på: tänk om Coronan kommit då. Tänk om coronan kommit när all trygghet fanns utom hemmet. När det som fick flickan att växa fanns utanför hemmets väggar och behövdes så mycket för att hon skulle bli den hon är i dag? Hade hon överlevt? Hade hon bevittnat värre saker än de hon ändå såg? Hade hon haft ork att ta sig dit hon är i dag? Hade hon blivit något annat?

Nu tänker jag förskräckt, de här barnen finns även i dag. De här barnen som blivit inlåsta i en vardag de bara vill fly ifrån. Barn med rädsla för att mista allt, inte bara sin barndom utan även sin framtid.

Jag hoppas att när denna pandemi klingar av, att vi kan ta hand om alla barn som far illa. Att vi har tid att se de och tid att hjälpa.

I dag är jag vuxen, jag har det bra. Den där flickan är en del av mig och mitt jag. Men de barnen tänker jag på, de barnen som är som jag var då.

Flickan

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare