Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk om, rädda Råbyskogen

Insändaren Rädda Råbyskogen och Stenkumlaskolan grep tag i mig. Tack Erik Z, så rätt du tänker om miljön och barnens framtid. Jag går förbi Stenkumlaskolan varje dag på mina hundpromenader och saknar barnens lek och stoj.

Som före detta lärare vet jag hur viktig utomhusmiljön är för våra barn. I stället för att satsa långsiktigt för barnen här på väster byggs mobila moduler på parkeringsplatserna bredvid Vetterstorpsskolan. Hur tänker ni? Finns det verkligen ingen av våra politiker som kan sätta sig upp mot bostadsbolagen? Finns det ingen som värnar om barnens framtid utan är det bara ekonomiska vinster som gäller?

Barnen på den här sidan av staden behöver verkligen en skola, som kan ta tillvara skogens alla fördelar. Tycker också att det här är en klassfråga, prova med att lägga ner Hamreskolan så får ni se vad som händer. Här är det många barn som har arbetslösa föräldrar och som inte törs sätta sig upp mot myndigheter på grund av språksvårigheter och okunskap.

Råbyskogen betyder också mycket för alla i området. Kan nästan jämföras med Björnö. Släpp på prestigen och tänk om!

Sallys matte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare